RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Sesimi duyan var mı?

20 yıl önce bugün Saat: 03.02’de 7.4 şiddetindeki depremi halen yüreğimizde hissediyoruz
O gün Kocaeli semalarında yükselen, “Sesimi duyan var mı?” sorusu halen kulaklarımızda çınlıyor.
Tarihler 17 Ağustos 1999 Saat: 03.02’yi gösteriyordu… 7.6 şiddetinde gerçekleşen ve 45 saniye süren depremle irkildik gecenin karanlık vaktinde.Sadece Kocaeli değil, Ankara’dan İzmir’e kadar geniş bir bölgede hissedilen Gölcük Depremi’nde 45 saniye koca bir şehri yerle bir etmiş,bütün binalar yıkılmış,sadece camiler ayakta kalabilmişti. Enkazların arasından yükselen yardım çığlıklarına ulaşmak için tek bir cümle yankılanıyordu Kocaeli semalarında; “Sesimi duyan var mı?” Ne bu cümle,nede o gün yaşananlar aradan yıllar geçmesine rağmen unutulmadı,unutulmayacak.

DEPREMİN ÜRKÜTEN TABLOSU
17 Ağustos sabahı korkutan tablo kendisini daha fazla gösterdi. 2010 yılında güncellenen Meclis Araştırma Raporu’na göre Gölcük Depreminde 18 bin 373 kişi hayatını kaybetti, 23 bin 781 kişi yaralandı, 505 kişi sakat kaldı, 285 bin 211 ev,42 bin 902 iş yeri hasar gördü. Depremin sanayinin başkenti Kocaeli’de gerçekleşmesi ise ülkemizin ekonomisini bir hayli zorlamıştı.

52 ÜLKEDEN YARDIM İSTEMİŞTİK!
Türkiye, depremin ardından aralarında Fransa, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Yunanistan, Pakistan, Rusya, İngiltere, Malezya, Japonya, Belçika başta olmak üzere toplam 52 ülkeden yardım talep etmiş, depremle birlikte ülkemiz büyük yara almıştı. Büyük acıların yaşandığı Gölcük Depremi 20.’inci yılında da unutulmadı,unutulmayacak..Kocaeli de neler ıluyor sayfasından Alıntıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine