RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Manisa Kebabı Tarifi

Manisa Kebabı Malzemeleri
750 gr. süt danası kuşbaşı et (küçük doğranmış)
3 kaşık sıvı yağ
2 soğan, 2 biber, 2 domates (veya yarım kaşık salça)
1 paket yemeklik mantar (200 gr.)
Tuz-karabiber
KREP HAMURU İÇİN:
3 yumurta
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ilave un
2 su bardağı süt
1 kahve kaşığı tuz
1 çorba kaşığı erimiş yağ
Manisa Kebabı Nasıl Yapılır?
Düdüklü tencereye et, ince doğranmış soğan, biber, domates, tuz, karabiber, yıkanıp 3 parçaya bölünmüş mantar konup karıştırılır.
Kapak kapatılıp ocağa konur.
Buhar çıktıktan sonra hesap edilmek üzere 20 dakika pişirilir. (Et, yağına kalmalıdır.)
KREP YAPILIŞI: Bir kapta yumurtalar, tuz, erimiş yağ ve un, azar azar süt konup ezilir. Sütün tamamı konup sulu bir hamur yapılır.
Küçük bir tava yağlanır.
Bu hamurdan küçük bir kepçe konup yayılır, pişirince ters çevrilir.
Pişen krepler tavadan alınıp yarısına 1 kaşık mantarlı kebap konur.
İkiye katlanır.
Servis tabağına sırt sırta yerleştirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine