RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Evde kırık zeytin nasıl yapılır

Eylül sonu itibariyle evde yeşil zeytin ya da kırma zeytin yapabilirsiniz. Bahçenizden topladığınız ya da çarşıdan satınaldığınız zeytinlerle siz de evde bu hazırlığa girişebilirsiniz.

Yapmanız gereken ise çok basit; Bir çekiç ya da taş edinip zeytinleri kırmak ve saklayacağınız kaba doldurmak…
GEREKECEK MALZEMELER
Çekiç ya da taş
Saklama kapları (Halk arasında genellikle plastik şişelerin ya da bidonların tercih edildiğini gözlemliyoruz)
HAZIRLANIŞI
Satın aldığınız ya da topladığınız zeytinleri yıkayarak, saplarından ya da çöplerinden temizliyoruz. Bir çekiç, keser ya da taş yardımıyla çekirdekleri içeride kalacak şekilde kırıyoruz. Çekirdeklerin çıkmamasına dikkat ediyoruz.
Kırdığımız zeytinleri saklama kaplarımıza dolduruyoruz. Üzerine iyi su ya da kaynatılıp soğutulmuş olan suyu veriyoruz. Kapların ya da şişelerin kapakları sıkıca kapatılır. Hafta boyunca kapaklar kontrol edilir. Eğer gevşemiş ise sıkılır.
Yiyeceğimiz miktarda zeytinin suyu hergün yeni su ile değiştirilir. Bu aşamada değiştirilecek su şebeke suyu da olabilir. Suyu değiştikçe tatlanan zeytinler buzdolabında su ile dolu bir kavanozda saklarız.
NOT: Eğer dikkat ettiniz ise işlem sırasında tuz kullanmadık. Bu saf ve tuzduz zeytin tansiyon hastaları ya da diyet beslenmeye özen gösteren tüketiciler için de idealdir. Tabi ki tuzun isteğe bağlı olarak tercih edilebileceğini de ekleyelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine