RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Keten Tohumu Zayıflamak İçin Nasıl Kullanılır ?

Keten tohumu bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan bir bitkisel şifa kaynağıdır. Özellikle beyin sağlığı ve hafıza için içerdiği omega 3 ve omega 6 ile hayvanlarda bulunan omega kaynağı yerine kullanılabilir. Ayrıca hayvansal yağlarda bulunan yağ asitlerini barındıran keten tohumu yüksek enerji kaynağı olması ile zayıflamak isteyenlerin kullandığı bir besindir. Zengin içeriği bulunan keten tohumu tüketildiğinde bağırsaklarda emilim sırasında yağ asitlerinin emilimi ile vücudunuzun ihtiyaç duyacağı enerjiyi karşılar. Uzun süreli emilimlerde açlık hissi oluşturmayı kendinizi tok hissetmenizi sağlayan keten tohumu diyetisyenler, doktorlar tarafından diyet yapan ve kilosuna dikkat edenlere önerilen bir besindir. Peki keten tohumu nasıl tüketilirse daha etkili olur ?

Keten tohumu nasıl tüketilir ?
Keten tohumu aktarlarda tohum halinde ve toz halinde bulunur. Toz haline getirilen keten tohumu bünyesinde bulundurduğu yağ asitlerinin bir kısmını kaybeder. Bu nedenle uzmanlar keten tohumunun tohum şeklinde tüketilmesinin daha verimli olduğunu belirtirler. Keten tohumu çok farklı şekilde tüketilir ve yöntemlerin her birinde faydası değişkenlik gösterir. Bu nedenle ihtiyaç duyduğunuz fayda için yöntem tercih etmelisiniz.

1 ) Toz halindeki keten tohumu spor yapacak olan kişilere enerji vermesi ve kasların yakılmasının önlenmesi için sade şekilde tüketilebilir. Sade halde toz keten tohumu tatlı kaşığı ile 2 tatlı kaşığı yenilip arkasına su içilmelidir. Böylece mide de hemen etkileşime geçerek sindirim sistemine giden keten tohumu kısa süre de enerji sağlayarak spor esnasında uzun süreli spor yapmanızı veya yürüyüşlerinizde daha fazla kalori harcamanızı sağlar.

2 ) Zayıflamak için spor yapan ve diyetle sporunu destekleyen kişiler akşam sporundan sonra gece yatarken kalori yakmaya devam ederler. Gece metabolizmalarının çalışması sonucunda yakılan kaloriler alınmaz ise sabahları aşil tendonu kısmı, kalça bağ kısımlarında şiddetli ağrılar oluşur Bu ağrıların önüne geçmek ve sağlıklı zayıflamak için yatmadan önce 1-2 kaşık keten tohumu yenilmeli ve üzerine su içilmelidir.

3 ) Keten tohumunun yağ yakımını hızlandırması için spordan önce kaynatılarak içilmesi de kimyasal yağ yakıcıların gösterdiği etkiye benzer bir etki gösterir. Spordan yarım saat kadar önce bir cezve içine 3 kaşık toz haldeki keten tohumu eklenip bir su bardağı su eklenerek 5 dakika kadar kaynatılır. Kaynama işleminden sonra içine isteğe bağlı 1 çay kaşığı bal eklenir ve içilir. Bu karışım 20 dakika içinde etkisini göstermeye başlayacaktır.

4 ) Yemeklerde keten tohumunu salatanın içine tohum halinde serpiştirebilirsiniz. Salatanın yerine yoğurt yemeyi tercih ediyorsanız bir yemek kaşığı keten tohumunu bir kase yoğurt ile karıştırarak yemeğin yanında yiyebilirsiniz. Bu şekilde tüketimi kalsiyum açısından zengin olan yoğurt ve keten tohumunun ihtiyacınız olan kalsiyum miktarından daha fazla kalsiyum almasını sağlar.

5 ) Kilolu biriyseniz ve kolesterol sorununuz varsa keten tohumunu sadece tok tutması için yemek istiyorsanız hafif ateşte 3 dakika kadar kavurarak yiyebilirsiniz. Kavrulan keten tohumu yağ asitlerinin bir kısmını bırakacağı için yağ oranı daha az olacaktır. Bu şekilde tüketmeniz halinde daha az yağ alacak ve kolesterol sorununuz giderilene kadar zayıflamanıza yardımcı olacaktır.

6 ) Keten tohumunu sade bir şekilde de tüketebilirsiniz. Sade olarak tüketecekseniz ağzınıza attığınız tohum taneciklerini iyice çiğnemeniz gereklidir. Ağızda başlayan mekanik sindirim keten tohumunun içeriğinin kısa zamanda emilerek vücudumuza girmesini sağlar.

7 ) Çocuklarınıza keten tohumu yedirmek için farklı yollar deneyebilirsiniz. Toz halindeki keten tohumunu bisküvi, kek gibi yiyeceklerin içine katarak habersiz bir şekilde çocuklarınıza yedirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine