Çine Köftesi İçin Gereken Malzemeler:
– 500 gr dana/koyun karışık iyi çekilmiş kıyma
– 1 adet orta boy soğan
– 1’er çay kaşığı karbonat ve tuz
– 1 çay bardağı su
– 3 dilim ekmek içi
– 1 adet orta boy soğan
– 1’er çay kaşığı karbonat ve tuz
– 1 çay bardağı su
– 3 dilim ekmek içi
Çine Köftesi’nin Hazırlanışı:
Kıymayı bir kaseye alıp karbonatı da ekleyin ve iyice yoğurun. Eğer hemen pişirmeyecekseniz Çine Köftesi için yoğurduğunuz kıymayı bir gece buzdolabında bekletin. Şayet aynı gün içinde pişirmek isterseniz yoğurduğunuz kıymaya tuz ve rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı ekleyin ve tekrar yoğurun. Bir kenarda suya ısladığınız ekmek içini iyice sıkıp Çine Köftesi harcına ekleyin ve iyice yoğurun. Çine Köftesi harcını buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar dinlendirdikten sonra elinizi ara sıra suya ıslayarak, hazırladığınız harca yassı köfte şekilleri verin. Çine Köftesinden tam lezzet alabilmeniz için mangalda pişirmenizi öneririz fakat eğer imkan yoksa az yağda kızartabilir ya da ızgara yapabilirsiniz. Afiyetle…
* Çine Köftesinin en büyük özelliği baharat içermemesidir. Servis ederken tabağa kimyon serpip köfteleri üzerine dizerek lezzetini artırabilirsiniz.
* Dilerseniz Çine Köftesi harcı için kullandığınız ekmek içini, su yerine süte de ıslayabilirsiniz.
* Eğer ki Çine Köftesini mangalda pişirme şansınız varsa birkaç adet soğanı iri halkalar halinde doğrayıp köftelerle beraber pişirebilir ve yanında servis edebilirsiniz.
* Dilerseniz Çine Köftesi harcı için kullandığınız ekmek içini, su yerine süte de ıslayabilirsiniz.
* Eğer ki Çine Köftesini mangalda pişirme şansınız varsa birkaç adet soğanı iri halkalar halinde doğrayıp köftelerle beraber pişirebilir ve yanında servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder
RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN