RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Saç Kırıklarını Önlemek İçin Yapmanız Gerekenler

Bir çok kadının kabusu; saçlarım çok kırılıyor bununla mücadele etmekte zorlanıyorum, saç kırıklarıyla nasıl başa çıkalım? Bazı pratik reçetelerle bunun üstesinden gelmek mümkün. Son derece kolay ve etkili ve yöntemlerle saç kırıklarıyla başa çıkabilirsiniz. Özellikle uzun saçlı bayanların bu derdine çare olabilecek pratik çözümler var elbette. Saçın kırılması sağlıksız bir görüntüye neden olmasının yanı sıra sürekli uçlarından kestirmek zorunda bırakabiliyor sizi ve bir türlü saçlarınızı istediğini kadar uzatamıyorsunuz bu durumda. Saç tellerinin üzerinde bulunan koruyucu tabakanın incelmesi nedeniyle saç savunmasız kalır ve özellikle zayıf olan uçlar dış etkenlere (güneş, boya, jöle, düzleştirici vb) maruz kaldıklarında kırılır. Eğer önlem almazsanız zamanla saçlarınız sağlıksız görünür ve dökülmeye başlar.


 Öncelikle saç kırıklarının nedenlerini maddeler halinde ele alalım. Saç Kırıkları neden olur diye sorarsanız?
1. Saçınıza kimyasal içerikleri olan boya, perma, jöle vb ürünlerin kullanılması
2. Saç kurutma, fön ya da düzleştirme makinelerinin çok sık ve yüksek sıcaklıkta kullanılması
3. Saçınızı gergin bir şekilde lastikle bağlamak ya da sıkı şekilde arkada toplamak.
4. Bakım ürünleri seçiminde uygun olmayan ürünlerin kullanılması
Bunlar saç kırıklarının başlıca nedenleri. Peki bu sorunları nasıl çözeceğiz? Bilinen bazı çözümler gerçekten etkili mi? Bir bakalım:
1. Saçımı kestirir saç kırıklarının önüne geçer diyorsanız yanılıyorsunuz. Bu sadece mevcut kırıkları giderebilir yani görüntü anlamında geçici bir süre kırıklardan kurtulabilirsiniz ama uzun vadede etkili değildir ve saçın kesildikten sonra mutlaka onarılması, beslenmesi de gerekir. Saç bakım ürünlerinin besleyici ve esnekliği arttırıcı olmasına özen gösterelim.
2. Saç tarama biçimi de saç kırıklarını önleme adına bir hayli önemlidir. Önce tarakla açılan saçı sonra fırçayla taramak daha doğru olacaktır. Saçlarımız farklı yönlere taramak da kırıkla mücadelede etkilidir.
3. Saç modelimizi de sık sık değiştirelim. Farklı modeller de saç köklerini canlı tutarak saç kırıklarının önüne geçer.
4. Saç kuruluğuna da dikkat edelim. Saç kuruluğu kırılmanın en önemli nedenlerindendir. Saçlarımızı nemlendirmekte yarar var.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine