RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Bisküvili Kabak Tatlısı Tarifi

Bisküvili kabak tatlısı tarifi için gerekli malzemeler
1 kilogram ayıklanıp doğranmış bal kabağı
1 paket pötibör bisküvi
2,5-3 su bardağı toz şeker
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı su
Bisküvili kabak tatlısı yapılışı
Doğranmış kabağı iyice yıkayıp derin bir tencereye koyun. Üzerine de toz şekerle yarım su bardağı suyu ilave edin.
Tencereyi bu halde ocağa oturtun ve kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin. (1 saat içinde yumuşarlar.)
Tamamen yumuşayan kabakları ocaktan indirin ve şerbetinin yarıdan fazlasını bir kaba aldıktan sonra pişen kabakları kalan şerbetiyle birlikte blenderdan geçirin. Püre haline gelen kabakları soğuması için bir kenara alın.
Siz diğer yandan krem şantiyi hazırlayın. Toz krem şantiyi bir kaba alın, üzerine sütü ekleyerek katılaşana kadar çırpın. Krem şantiyi buzdolabına alın ki kıvamını yitirmesin.
Kabaklar piştikten sonra bir kenara ayırdığınız şerbete tüm pötibörleri batırarak, küçük bir cam kabın içine aralıksız şekilde dizin.
Dizdiğiniz pötibörlerin üzerine bir kat kabak püresi, bir kat da krem şanti sürün. Bisküviler bitene kadar bu sırayı uygulayın. Tatlınızın kalın ve çok katlı olmasını arzu ederseniz kabak-krem şanti-bisküvi sırasını dilediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. Bunun için de malzeme listesindeki malzeme miktarını 2 katı artırmanız gerekir.
Bisküvili kabak tatlısını buzdolabında bir gece dinlendirin ve üzerini istediğiniz malzemeyle süsleyerek dilimleyip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine