RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Kakaolu Muhallebi Tarifi

Kakaolu Muhallebi İçin Malzemeler
1 litre süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
1 buçuk su bardağı toz şeker
100 gram sütlü çikolata
100 gram bitter çikolata
1 paket kakaolu kremşanti
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Kakaolu Muhallebi Yapılışı
İlk olarak sütün tamamı tencereye boşaltılır. Ardından un, mısır nişastası ve kakao eklenerek çırpıcı tel yardımı ile hızlıca çırpılır. Ardından toz şeker eklenerek eriyene kadar karıştırılır. Bu esnada ocağa alınmamalıdır. Aksi taktirde muhallebide pütürler oluşacaktır.
İyice çırpılan karışım ocağa alınır. Sürekli ve hızlı hareketler ile karıştırarak, kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır. Ocaktan alındıktan hemen sonra 1 kaşık tereyağ ve çikolatalar eklenerek karıştırılır.
Yaklaşık 10-15 dakika kadar ilk sıcağı çıkana kadar dinlendirilir. Dinlenen muhallebiye vanilya ve kremşanti eklenerek düşük ayarda 2 dakika, sonrasında yüksek ayarda 5 dakika boyunca çırpılır.
Dilimli olarak servis edilecek ise borcama dökülmeden önce, borcamın ıslatılması gerekmektedir. Islatmak, daha kolay çıkmasını sağlayacaktır. Cuplar ile servis edilecek ise tabanına robotta çekilmiş bisküvi de koyulabilir. Zaman var ise bir gece dinlendirildikten sonra servis edilmelidir. Zaman yok ise en az 2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine