RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Probiyotik Yoğurt

Probiyotik Yoğurt Malzemeleri
1 yemek kaşığı yoğurt
3 kg süt
1 paket probiyotik şase
Probiyotik Yoğurt Yapılışı
1Süt iyice kaynatılmalıdır. Süt içerisinde bulunan zararlı mikroorganizmalar kaynatılarak yok edilmektedir. Bu yüzden sütün iyi kaynaması gerekir. Bunun yanı sıra yoğurdun daha iyi tutması için de kaynatılması gerekir.

2Kaynayan süt ılıması için bir kenara alınır. Yoğurt mayalama işlemi ılık süte yapıldığında daha katı bir mayalama olacaktır.

3Probiyotik şase ve mayalık yoğurt karıştırılır. Mayalık yoğurt daha önce mayalanmış yoğurt ya da hazır yoğurttan alınabilir.

4Ilıyan sütten bir kaç kaşık yoğurt mayasına alınarak karıştırılır

5Karışan probiyotik ve yoğurt yavaş yavaş ılımış olan süte ilave edilir. Süt karıştırılır

6Karıştırılan süt ve maya sıcak durup mayalanması için sarılır.

7Ortalama 4 saat sarılı bir şekilde tutulan yoğurt açılarak buzdolabına yerleştirilir

8Yoğurt mayalandıktan ve tuttuktan bir sonra açılıp tüketilebilir. Bir gün sonra kullanılmaya başlanan yoğurt dinlenmiş olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine