RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Sebzeli Piliç Tarifi

Sebzeli Piliç Malzemeleri
1 piliç veya 4 parça kemikli göğüs eti
2 adet soğan
3- 4 diş sarımsak
2- 3 çarliston biber
100-150 gr. taze fasulye
2 kabak
1 patlıcan
2 domates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Sebzeli Piliç Nasıl Yapılır?
Pilicin ince tüyleri ocak alevinde yakılır.
İçi dışı yıkandıktan sonra, suyu sıkılmış yarım limon ile iyice ovulur.
20- 30 dakika bekletilir.
Sonra butlar ve kanatlar çıkarılır.
Göğüs kafesi iki parçaya ayrılır.
Çelik bir tencerenin altına etler dizilir.
Tuz, karabiber serpilir.
Sebzeler yıkanır.
Soğan, sarımsak, biber, domates küçük küçük; fasulye, kabak, patlıcan, kuşbaşı doğranıp hepsi karıştırılarak harmanlanır.
Pilicin üzerine yerleştirilip, tuz, karabiber serpilir.
İki kaşık sıvı yağ gezdirildikten sonra tencerenin kenarından 1 bardak su konur.
Orta ateşte sebzeler fazla ezilmeden pişirilir.
Ateş kapatıldıktan sonra 15 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak dinlendirilir ve servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine