RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Rezenenin Faydaları

Kansızlık, sindirim güçlüğü, ishal, solunum bozuklukları, adet düzensizlikleri ve göz sağlığı, rezenenin iyi geldiği sağlık durumlarından yalnızca birkaçı. Rezene dünya çapında oldukça yaygın olarak kullanılan ve birçok üründe, örneğin diş macunu, ve aynı zamanda mutfakta da harikalar yaratan bir bitkidir.

Bahsedilen özellikleri dışında sağlığa olan faydaları saymakla bitmeyecek rezene bitkisinin iyi geldiği bazı durumlar:

Kansızlık: Demir ve histidin, rezenede bulunan amino asitler, ikisi de kansızlık tedavisinde oldukça işe yarar. Demir hemoglobinin ana içeriğidir, histidin ise hemoglobin üretimini uyardığı gibi kandaki birçok diğer önemli maddenin yapımında da rol oynar.

Hazımsızlık: Rezenenin bu rahatsızlığa olan faydası özellikle Hindistan’da oldukça yaygın bir kullanıma sahip olmasının sebeplerinden ve bu rahatsızlıkta yardımcı olması için yemeklerden sonra çiğnenmesi gerekiyor. Bu da sindirime yardımcı oluyor ve ağız kokusunu gideriyor.

Rezenenin içeriğindeki bazı yağlar sindirimsel ve gastrik suların harekete geçmesini sağlıyor ve bu da yemekteki besinlerin iyi bir şekilde sindirilmesinin kolaylaştırılmasında görev alıyor. Ayrıca rezene kabızlık gibi durumlara da iyi geliyor ve birçok bağırsak problemlerinde vücuda yardımcı oluyor. Bazik özellikleri de bu konuda etkili olmasının sebeplerinden biri.

Kalp Hastalıkları: Rezene harika bir fiber kaynağı, daha önce de bahsedildiği gibi sindirime olan yardımının yanında bu fiberler kandaki kolesterolün sağlıklı bir seviyede tutulmasına yardımcı oluyor. Bu da demek oluyor ki “kötü” kolesterolü engelliyor ki “kötü” kolesterol birçok damar tıkanıklığına, kalp rahatsızlıklarına ve hatta kalp krizi ve felce sebep olabiliyor.

Kanser: Bitkinin çiğ halinin kansere etkisi daha önce araştırılmamış fakat rezenenin özünün kanser konusunda güçlü bir yardımcı olduğu görülmüş. Görünüşe göre bitkinin özü yalnızca tümörlerin büyümesine engel olmakla kalmıyor, aynı zamanda kanser tedavisi süresince radyasyonun kötü etkilerinden korunma da sağlıyor, bu özelliklerin de içeriğindeki flavonoid, alkaloid ve fenollerle alakalı olduğu düşünülüyor. Rezene tohumunun birçok meme kanserinde ve karaciğer rahatsızlıklarında etkili olduğu görüşmüş.

Kan Basıncı: Rezene oldukça zengin bir potasyum deposuna sahip, ki potasyum da vücuttaki önemli olaylarda büyük role sahip olan bir besin. Potasyumun önemli özelliklerinden biri damar genişletici etkisi bu da kan damarlarındaki gerilimi ve stresi azaltıp, kan basıncını düşürmede yardımcı olduğu anlamına geliyor. Yüksek kan basıncı birçok hastalıkla alakalı olduğundan, ki bunlar arasında kalp krizleri, felçler ve damar tıkanıklıkları da bulunuyor, kan basıncını düşürme özelliği rezeneyi daha değerli bir bitki haline getiriyor. Aynı zamanda diyabet hastaları için insülin ve glükoz değerlerinin düzenlenmesi yüksek kan basıncı söz konusu olduğunda oldukça zorlaşabilir, hatta ve hatta çok kötü rahatsızlıklara bile sebep olabilir. Birkaç yaprak rezene sayesinde vücudunuz potasyumla dolabilir ve bütün yararları da onunla birlikte vücudunuza girmiş olur.

İshal: Rezene ishali tedavi etme konusunda oldukça başarılıdır özellikle de ishal bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklanıyor ise, çünkü rezenenin içerisindeki bazı maddeler dezenfektan ve antibakteriyel özelliklere de sahip. Bazı amino asitler, örneğin histidin, sindirim sisteminde yardımcı olarak yiyeceklerin daha iyi sindirilmesini sağlayabilir bu da ishal ya da kabızlık gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarından kurtulmanıza yardımcı olur. Rezene birçok kültürde ishali gidermek için doğal bir yol olarak kullanılmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine