RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Rokanın Faydaları

Rokanın sağlığa faydaları arasında kanser riskini azaltması, sağlıklı kemiklere sahip olmanıza yardımcı olması ve görme yetinizi iyileştirmesi gibi özellikleri mevcut. İçerisindeki antioksidanlar sayesinde sağlıklı bir cilt için de oldukça etkili. Aynı zamanda beyni güçlendirip, metabolik fonksiyonları geliştiriyor, mineral emilimini artırıyor ve bağışıklık sisteminizi de güçlendiriyor. Aynı zamanda roka kilo kontrolünde de oldukça yardımcı bir bitki

Antioksidan Özellikleri: Arugula harika bir antioksidan kaynağı ve kişinin ORAC değerlerini yükseltiyor bu da vücudunuzdaki antioksidan oranlarının artması anlamına geliyor ve bu sayede de vücudunuz güçleniyor. Antioksidanlar hücre içerisindeki enzimatik reaksiyonların düzenlenmesi konusunda oldukça yardımcı ve aynı zamanda vücudunuza saldırılarda bulunan özgür radikalleri bulmaları ve bunları yok etmeleri gibi faydaları da mevcut. Rokayı seçtiğiniz için bağışıklık sisteminiz de size minnettar kalır çünkü antioksidanlar soğuk algınlığı, kanser, kalp hastalıkları ve erken yaşlanma gibi birçok hastalığın önüne geçmede bağışıklık sisteminize yardımcı olan bir bitkidir.

Sağlıklı Bir Vücut: A vitamini yukarıda bahsi geçen antioksidanlardan biridir ve rokanın içinde bulunması göz, diş, ve kemik sağlığınız açısından harika bir etki yaratacaktır. Roka gibi bütün bitkilerde bulunan flavonoid yapısı sayesinde bu bitkilerin cilt, akciğer ve diğer birçok tipte kansere karşı koruyucu etkileri olduğu görülmüştür.

Beyni ve Kemikleri Güçlendirme: Rokanın bir diğer özelliği ise içerisindeki K vitaminidir. Bu oldukça etkili olan antioksidanın aynı zamanda iltihap karşıtı bir özelliği mevcuttur ve vücudunuzu da güçlendirmede yardımcı olur. Aynı zamanda K vitamini kemik erimesine karşı özelliklere sahiptir ve kemiklerinizin daha güçlü ve sağlam olmalarını sağlar. Alzheimer hastalığındaki gibi nöral yolların belirli bir hızda yok olması gibi durumlar da kişinin günlük K vitamini alımını artırarak yavaşlatılabilen bir süreçtir. İçerisinde bol miktarda K vitamini bulunduğu için de rokanın az miktarda tüketilmesi bile bu çeşit hastalıkların süreçlerinin yavaşlatılması için oldukça önemlidir.

Rokanın içerisindeki düşük oksalat seviyesi (sisteminize daha fazla mineralin girmesine izin verir) ve içerisindeki birçok farklı ve güçlü mineralin varlığı bu bitkiyi sağlıklı kemikler için oldukça tercih edilebilir kılıyor. Kemik erimesi gibi hastalıkları olanlar hastalıkta gerilemenin farkına varabilir ve aynı zamanda roka bir engelleyici etken olarak da kullanılabilir, yaşlanmanın getirdiği kemik sağlığındaki düşüşler bu bitki sayesinde engellenebilir.

Sağlıklı Bir Bağışıklık Sistemi: C vitamini vücudunuzdaki tehlikeli özgür radikalleri bulup bunları vücudunuzda önemli bir hasara sebep olmadan önce ortadan kaldıran bir savunma mekanizmasının önemli bir parçasıdır. Bu iyi bilinen vitamin rokanın içerisinde bol miktarda bulunur, kanseri önler ve bağışıklık sisteminizi güçlendirerek vücudunuzu sağlıklı bir yolda tutar.

Rokanın içerisindeki birçok vitamin ve mineral sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olmanız için gereklidir ve birçok faydaları vardır. Rokanın içerisindeki bakır sayesinde vücut daha fazla beyaz kan hücresi üretmek için uyarılır ve bu bitkinin bağışıklık sisteminizi güçlendirme, sağlamlaştırma ve fonksiyonelliğini artırma için farklı birçok özelliği daha mevcuttur.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine