Çavdarlı Açma Malzemeleri
- Hamuru için:
- 250 gr çavdar unu
- 750 gr un
- 150 gr toz şeker
- 50 gr taze maya
- 22 gr tuz
- 100 ml zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- İç Malzemesi:
- 20 gr tereyağ
- 120 gr lor peyniri
- Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- Haşhaş ve susam
Çavdarlı Açma Nasıl Yapılır?
- Unlar ile maya harmanlanır.
- Yumurta ve zeytinyağı ilave edilir, yoğurulmaya başlanır.
- Toparlanmaya başladığında tuz ve şeker ilave edilir. Tuz ve şekeri elinizde hissetmeyene kadar yoğrulur.
- 100 gramlık bezelere ayrılır. Yaklaşık 30 dakika mayalandırılır.
- Mayalanan bezeler tezgaha alınır, eliniz tereyağ ile iyice yağlanarak beze el yordamıyla yaklaşık yarım santim kalınlığında olacak şekilde açılır.
- Açılan hamurun ortasına uzunlamasına lor peyniri koyulur.
- Rulo şeklinde katlanır. Daha sonra burgu şeklinde döndürülerek iki uç açılmayacak şekilde birbirine yapıştırılır, ve açma şeklini alır.
- Tepsiye dizilerek 2 katına gelecek şekilde mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan ürünlerin üstüne yumurta sarısı sürülür ve susam ve haşhaş eklenir.
- 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 15 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder
RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN