Malzemeler
1 kg hamsi
6 tane patates
2 tane büyük boy domates
2 tane kuru soğan
1 tane limon
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
Tuz
Hamsi Buğulama Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamsiler kılçıklarından ayrılır, yıkanır, tuzlanır.
Patatesler soyulur.
Kızartmalık gibi ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde şeritler halinde doğranır.
Yağlanır ve tuzlanır.
Soğan ve domates para para doğranır ve tuzlanır.
Fırın tepsisi fırça ile yağlanır.
En alta patates üstüne hamsi ve en üste de domates ve soğan dizilir.
Limon suyun içine sıkılır ve üzerine gezdirilip fırına verilir.
Patatesler piştiğinde yemeğimiz de pişecektir(. Çatalı sapladığımzda çatal kolayca giriyorsa pişmiş demektir. ) afiyet olsun








0 yorum:
Yorum Gönder
RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN