Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı

Malzemeler
1 kilo hamsi (büyüklüğüne küçüklüğüne göre değişebilir)
Nane, karabiber, kimyon, tuz, pul biber
2. 5 su bardağı pirinç
Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı
Ben bir kilo kadar hamsi kullandım ama kalabalık ailelere veya küçük ise hamsi 1 kilo yeterli gelmez.
Öncelikle hamsiler temizleniyor kılçıklarını da çıkarıyoruz.
Ben güveç kabında yaptım borcamda da yapabilirsiniz.
Hamsileri önce tabana sonra yanlara diziyoruz.
2. 5 bardak pirinçten pilav hazırlıyoruz.
2. 5 bardak pirinçi 2 su bardağı suyla pişiriyoruz , baharatları ekliyoruz.
Hamsileri dizdikten ve iç harcı piştikten sonra pilavı yerleştiriyoruz ve hamsilerimizi pilavın üzerine kapatıyoruz.
1  su bardağı suyu da üzerinde  gezdiriyoruz, çünki pilavı tam pişirmemiştik.
180 derecelik fırında hamsiler pişene kadar pişiriyoruz .
Ben 30 dk pişirdim ama her fırına göre değişebilir deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine