Tavuk Dolması Tarifi

Tavuk Dolması Malzemeleri
1 bütün tavuk
Yarım limon
Tuz, karabiber
Pilavı için:
2 su b. pilavlık bulgur (Siz pirinçle de yapabilirsiniz)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
2 soğan
1 çay bardağı ceviz
Tuz, karabiber
Su
Üzeri için:
1 çorba kaşığı yoğurt
Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?
Pilavı için 2 tane soğanı yemeklik olacak biçimde kesin.
Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını ve sıvıyağı dökün.
Üzerine soğanları ekleyip soğanları iyice kavurun.
Üzerine 2 su bardağı pilavlık bulgur ilave edip kavurma işini sürdürün.
Kavrulduktan sonra üzerine suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın 5 dakika pişirin. Pilavın içine ceviz parçaları ilave edin ve karıştırın.
1 tane tüm tavuğun içini cevizli bulgur pilavı ile doldurun.
Tavuğu tencereye alın ve üzerine su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp tavuğu pişirin.
Tavuk piştikten sonra tavuğu fırın tepsisine alın.
Dilerseniz üstüne ketçap ve yoğurt sürün.
Daha önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine