Balik Yahnisi Malzemeleri
1 kg. balık (Kefal, palamut, uskumru)
3 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet havuç
Yarım kahve fincanı domates salçası
2 bardak su
1 kahve kaşığı kırmızı biber
6 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
Balik Yahnisi Nasıl Yapılır?
Kenarlı tepsiye zeytinyağını ve yarım ay şeklinde doğranmış soğanları koyun.
Soğanları kavurun.
Buna ince kesilmiş havuçlarla ayıklanmış sarımsakları ve kıyılmış maydanozu katın.
Sonra domates salçasını, kırmızı biberi ve tuzu ilâve edin.
Tepsiye bir kabak kapatıp soğanla havuçları orta ısılı ateşte 20 dakika pişirin.
Ayıklanmış ve dilimlere doğranmış balıkları da tepsiye koyun
Üzerine pek az tuz serpikten sonra orta ısılı ateşte tekrar 15 dakika pişirin.
Balıklar da pişince ateşten indirin soğuyunca servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder
RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN