RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Fırında Peynirli Kabak Sandal Tarifi

Fırında Peynirli Kabak Sandal Tarifi Malzemeleri
2 tane yeşil kabak
1 tane küçük soğan
1 tane domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tutam kıyılmış maydanoz
1 su bardağı kaşar rendesi, arzuya göre lor ya da farklı peynir türleri de kullanılabilir.
Tuz, pul biber, karabiber, kekik, nane
Fırında Peynirli Kabak Sandal Yapılışı
Kabakların üst ve alt kısımları hafifçe alınır yarıya, dikey kesilerek bir tencerede 5 dakika kadar haşlanır.
Sudan çıkarılan kabakların iç kısımları bir tatlı kaşığı yardımıyla çıkartılır ve çıkartılan malzeme ayrılır.
İnce kıyılmış domates bir tavada sıvı yağ ile kavrulur. Küçük küp küp doğranmış domatesler ve kabağın iç kısmından çıkan çekirdekler de soğana eklenir.
İki üç dakika sonra salça eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Baharatların tamamı tavaya koyulur en son maydanoz eklenir ve bir dakika kadar bekletilerek ocağın altı kapatılır.
Karışım sandala benzeyen kabağın içine eşit miktarda koyulur. Tüm iç harcı eşit miktarda kabaklara yerleştirilir.
Diyet yapanlar yemeği 5. aşamaya kadar yaparak tüketebilirler. Arzu edenler ise kaşar yerine lor ya da farklı peynirler kullanabilir ancak kaşar oldukça hafif bir tat yaratmaktadır. Üst kısma rendelenmiş kaşar serpilerek üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yemek sıcak olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine