RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Bayatlamayan Sünger Kek Tarifi

Sünger kek için gerekli malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
4 su bardağından 1 parmak eksik un
1,5 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Bayatlamayan sünger kek yapılışı
Yumurta ile toz şekeri derin bir kaba alın ve bembeyaz olana kadar 3-4 dakika boyunca çırpın.
Kaba sıvı yağ ve vanilyayı da ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Suyu ilave edin ve çırpmaya devam edin.
En son aşamada unu, kabartma tozunu ve karbonatı da ilave edin ve çırpmaya devam edin.
Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayın ve kek harcını kalıba döküp birkaç sefer sert bir zemine vurarak içindeki hava kabarcıklarının sönmesini sağlayın.
Kalıbı önceden ısıtılmış 160 derece fırına yerleştirin ve ilk 20 dakika boyunca fırının kapağını açmadan pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için orta kısmına temiz bir kürdan saplayabilirsiniz. Kürdan kuru çıkarsa kekiniz pişmiştir.
Kek yaklaşık 35-40 dakika içinde pişecektir. Ama fırından fırına fark olabildiği için kürdan kuru çıkana kadar kekinizi pişirmeye devam edin.
Keki fırından alınca biraz dinlendirin ve kalıp soğuyunca kalıbı ters çevirip kalıptan çıkartın. Son derece düzgün ve kalıplı bir kek çıkacak.
Kekinizin içine portakal yahut limon kabuğu rendesi ilave edebilir; çekilmiş ceviz, badem, fındık gibi kuruyemişler ekleyebilirsiniz
Sünger kek tarifi ile siz de nefis, yumuşacık ve uzun süre bayatlamayan bir kek yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine