RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı

Arpa şehriyeli pilav için gerekli malzemeler
2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
1 Türk kahvesi fincanı arpa şehriye
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı oda sıcaklığında su
Birkaç damla limon suyu
Tuz
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Yapılışı
Pirinci derin bir kaba koyup üzerini aşacak kadar su ilave edin ve 2-3 saat bekletin. Eğer vaktiniz darsa 30 dakika da bekletebilirsiniz. Ama suda bekleme süresi ne kadar uzun olursa, pirinçlerin pişerken tane tane olması ihtimali de o denli yüksek olacaktır.
Bekleme süresi dolduktan sonra pirinci bir tel süzgece alın ve suyun altında, su duru akana kadar yıkayın. Yıkadığınız pirinci, suyunun süzülmesi için bir kenara alın.
Tencereye tereyağını alın ve kısık ateşte eritin.
Yağ erir erimez arpa şehriyeleri tencereye alın ve kavurun. Kavurma işlemini karıştıra karıştıra yapın ki arpa şehriyeler yanmasın.
Suyu süzülen pirinçleri tencereye alın ve yavaş hareketlerle karıştırarak kavurun. Sert darbeler pirinçlerin kırılmasına sebep olabilir.
Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurma işlemini sürdürün ve üzerine oda sıcaklığındaki suyu ekleyin. Su yerine aynı oranda et suyu yahut tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
Tuzunu ilave edin, 2-3 damla limon suyu sıkın. Limon suyu pilavın bembeyaz olmasını sağlar.
Tencereyi önce harlı ateşe oturtun, su fokurdamaya başlayınca ocağın altını tamamen kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
Kapağı hiç açmadan pirinçler tamamen suyunu çekene kadar pilavı pişirin.
Pilav pişince ocağın altını kapatın ve 15-20 dakika pilavın demlenmesini sağlayın.
Arpa şehriyeli pilavınızı servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine