RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Bulgurlu İşkembe Dolması Tarifi

Bulgurlu işkembe dolması için gerekli malzemeler
2 adet kuzu işkembe
1 su bardağı bulgur
1 adet iri kuru soğan
250 gram dana kıyma
1 çorba kaşığı biber salçası
5-6 diş sarımsak
1 bardak su
Tuz, karabiber, pul biber, nane, reyhan ve bol miktarda kimyon
1 çorba kaşığı domates salçası
Karabiber, sarımsak ve defne yaprağı
1 litre su
Bulgurlu işkembe dolması yapılışı
İşkembeleri yıkayın, 1 yemek kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı tuz ile ovalayın. 20 dakika kadar bu şekilde kalsın.
Derin bir kaba işkembeleri koyun, üzerlerine çıkacak kadar suyu ilave edin, biraz sirke ekleyin ve en az 3 saat bekletin. Yahut bu işlemi akşamdan da yapabilirsiniz. Sirkeli suda bekletme işlemi işkembelerin ağır kokusunu alacaktır.
Süre tamamlanınca işkembeleri sudan çıkartın ve büyük kareler şeklinde kesin.
Bu arada dolma içini hazırlayabilirsiniz. Bir kabın içine kıymayı, bulguru, yemeklik doğranmış soğanı, biber salçasını, tuzu ve baharatları alıp karıştırın.
Kestiğiniz işkembe parçalarını, bir kısımları açık kalacak şekilde iğne iplikle dikin. Açık kalan kısımdan iç harcı doldurun. Fakat iç harcını çok doldurmayın; zira bulgurlar pişince şişeceği ve işkembeler küçüleceği için harcın dışarı taşma olasılığı var.
Diktiğiniz tüm işkembe parçalarını tencereye dizin. Bir kaba domates salçası ve suyu alıp karıştırın ve sulandırdığınız salçayı dolmaların üzerinde gezdirin.
Tüm dolmaların üzerine karabiber, sarımsak ve defne yaprağını serpiştirin ve işkembeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 60 dakika pişirin.
İşkembe dolması pişince bol kimyonla servis edebilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine