RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Düdüklüde 5 Dakikada Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Yarım kilogram taze fasulye
3 adet domates
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı
Zeytinyağını tencereye alın, soğanı yemeklik doğrayın ve yağda pembeleşene kadar çevirin.
Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın, istediğiniz formda kesin.
Biberleri çapraz şekilde, ya da ince jülyen formda doğrayın.
Fasulye ve biberleri soğanın üzerine ilave edin ve biraz çevirin.
Domatesleri ister kabuklarını soyarak ister soymadan yemeklik biçimde doğrayın ve tencereye ilave edin.
Salçayı da ekleyin ve karıştırın.
Baharatları ilave edin.
Fasulyelerin üzerini geçmeyecek miktarda sıcak su ekleyin, düdüklünün kapağını kapatın ve düdük kalktıktan sonra 5 dakika pişirin.
Ocağı kapatın, basınç gidene kadar bekleyin, düdüklüyü açın. Basınç tamamen inip kapak rahatça açılana kadar fasulye kendi buharında biraz daha pişecek ve güzelce yumuşayacaktır. Yemeği geniş bir cam kaba alın. Biraz ılındıktan sonra üzerinde bir miktar sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Arzuya göre soğanları kavururken istediğiniz miktarda sarımsak da kullanabilirsiniz.
Yemeği salçasız, sadece domatesle de yapabilirsiniz. O zaman kavurma sırasında tencereye 1 küp şeker de atabilirsiniz.
Düdüklüde taze fasulyeniz hazır. Bekledikçe demlenen, demlendikçe daha da lezzetlene nefis bir tarif.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine