RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Fırında Çöp Şiş Tarifi

Fırında Çöp Şiş İçin Malzemeler
Yarım kg tavuk göğüs eti
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağından bir parmak eksik ayçiçek yağı
bir çay kaşığı tuz
bir tatlı kaşığı tatlı toz biber
bir tatlı kaşığı pul biber
bir tatlı kaşığı kekik
bir yemek kaşığı domates salçası
16 adet çöp şiş
Fırında Çöp Şiş Yapılışı
Öncelik ile tavuk etleri aynı boyutlarda olacak şekilde doğranmalıdır. Etler, don olmamalıdır. Don hali ile doğranan etler sonrasında pişer iken dağılır. Etlerin boyutları ne çok küçük ne de çok büyük olmalıdır. Büyük olur ise pişmez. Küçük olması halinde de piştikten sonra kıtır kıtır olur ve kurur. Bu neden ile etler aynı büyüklükte ve pişme şekline uygun doğranmalıdır. Ayrı kap da yağ ile salça açılır. Doğranan tavuk etlerine, salça karışımı dökülerek karıştırılır.
Sonrasında tuz eklenmelidir. Tuzun bu aşamada eklenmesi çok önemlidir. Çünkü bu aşamada tavuk etleri tuzu çekecektir. Tuz eklendikten sonra yaklaşık bir dakika boyunca harmanlama işlemi yapılmalıdır. Sonrasında diğer baharatlar eklenerek harmanlanır. Son olarak da süt eklenerek tekrar karıştırılır.
Fırında çöp şiş tarifi için yoğurt da kullanılabilir. Fakat yoğurt etleri kurutacaktır. Kullanılan kabın kapağı var ise kapağı kapatılıp buzdolabına alınır. Yok, ise hava almayacak şekilde streç çekilmelidir. Bu şekilde buzdolabında bir saat bekletilmelidir. Şişlere dizer iken dip dibe olmamalıdır. Bu esnada, fırın 200 dereceye ayarlanarak, ısıtılmalıdır.
Çöp şişler hazırlandıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir ve fırına verilir. Izgarada yapılmış gibi bir görüntüsü olması için her 15 dakika da bir bütün şişler çevrilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine