RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Fırında Kaşarlı Köfte Ve Patates Tarifi

Fırında Kaşarlı Köfte Ve Patates Tarifi
3 adet orta boy patates
Yarım kg az yağlı dana kıyma
Bir çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaçığı karabiber
Çeyrek ekmek içi (bayat ekmek olmalıdır)
Bir tutam maydonoz
Bir orta boy soğan
Bir yumurta
400 gram yağlı kaşar peyniri
Fırında Kaşarlı Köfte Ve Patates Tarifi
Öncelikle patatesler soyulur ve halka şeklinde doğranır. Yaklaşık bir parmak kalınlığında olmalıdır. Doğranan patatesler nişastasını bırakması için 5 dakika kadar soğuk suda bekletilmelidir. Bu arada fırın 200 dereceye ayarlanarak, ısıtılır. Patatesler tekrar yıkanıp süzüldükten sonra kurulanarak, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Isıtılan fırına verilen patatesler 15 dakika boyunca pişer.
Sonrasında, kıyma çukur bir kap içine alınır ve üzerine soğan rendelenir. Sonrasında, içine robotta çekilmiş ekmek içi ve yumurta eklenerek yoğurulur. Ardından tuz ve baharatlar eklenir. Çok ince kıyılmış maydanozlar da en son eklenerek biraz daha yoğurulur. Eğer vaktiniz var ise hazırladığınız köfte karışımını 1 saat kadar buzdolabında dinlendirmeniz, daha kolay şekil vermenizi sağlayacaktır.
Streç üzerine poğaça yapar gibi ceviz büyüklüğünde karışım alınır ve yassı şekilde yuvarlak olarak açılır. İçine rendelediğiniz kaşardan bir tutam koyularak, streç ile ikiye katlanır ve streç geri açılır. Yarım Küre şeklinde olan köftenin kenarlarına, parmak uçları ile bastırılır.
15 dk pişen patateslerin üzerine rendelenen kaşar dökülür. Sonrasında da hazırlanan köfteler üzerine dizilir. Fırında kaşarlı köfte yapar iken köfte ağızları sıkı bir şekilde kapatılmalıdır. Aksi durumlarda kaşarlar eridikçe dışarı taşacaktır. Bu şekilde 30 dakika daha pişen köfteler, servise hazırdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine