RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Fırında Güveçte Mantar Tarifi

Fırında Güveçte Mantar Tarifi
1 kilo kültür mantarı
2 adet orta boy domates
2 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kekik
Kaşar peyniri rendesi
Fırında Güveçte Mantar Yapılışı
Soğanları ve sarımsakları ince ince yemeklik şekilde doğruyoruz. Daha sonra yağ ile soğanları ve sarımsakları kavuruyoruz. Soğan ve sarımsaklar kavrulurken mantarları yıkayıp limonlu suda kararması için bekletiyoruz.
Sonrasında domates salçası ve biber salçasını ekliyoruz. Salçalar ve soğanlar birbiriyle özleşene kadar mantarları süzüp doğruyoruz. Kavurma işlemi bittikten sonra ince doğranmış biber ve domateslerde tencereye eklenir. En son olarak mantarlar ve baharatlar eklenir. Mantarların suyu çekilene kadar pişirme işlemine devam edilir.
Mantarlar suyunu çektikten sonra 15 dakika hafif soğumasını bekliyoruz. Soğuyan mantarlar toprak güveçlere paylaştırılır. Güveçlerin üzeri rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır.
180 derece önceden ısıtılmış fırına güveçler konulur ve 10 dakika fırınlanır. 10 dakika sonra fırından çıkarılan güveçleri servise hazırlayabiliriz.
Hazırlanan güveçlerin sıcak bir şekilde servise sunulur kaşar peynirlerin soğumaması önemlidir. İsteğe bağlı olarak üzerine ince doğranmış maydanoz serpilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine