reklam
GÜNCEL YEREL HABER 7,Dİ 24 SAAT GÜNCEL SİZİN SİTENİZ HOŞGELDİNİZ
Lütfen Dikkat Sağlık Saç Bakımı Bitki Gibi Bi Çok Bakımla İlgili Yazılarımız Var Lütfen Bir Dokdurunuzu Ve Ya Bir Kuaförünüzü Danışmadan Buradaki Ürünleri Denemegin Sitemizdeki Bu Yazdıklarımız Site https://duguntvcine.blogspot.com.tr Sorumlu Degildir

REKLAM VER BURAYA


Haşlama İçli Köfte Tarifi

Yazar Ahmet Girgin 27 Temmuz 2018 Cuma 0 yorum
Haşlama İçli Köfte İçin Malzemeler
İç Harcı için;
600 gram az yağlı kıyma
4 adet orta boy kuru soğan
10 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kuru reyhan
2 çay kaşığı pul biber
1 demet maydanoz
Hamuru için;
2 su bardağı ince bulgur
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su
Haşlama İçli Köftenin Yapılışı
İç harcı hazırlaması için soğanlar orta boyutlarda küp küp doğranır.
Küp küp doğranan soğanlar yağın konulduğu tencereye alınır. Ve hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kıyma, soğanların bulunduğu tencereye katılır ve suyunu çekene kadar kavrulur.
Daha sonra karabiber, pul biber, tuz ve reyhan ete katılarak bir dakika kadar karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır.
Maydanoz ince ince doğranarak ete katılır ve karıştırılır.
Hamurunun yapımına geçilir. İnce bulgur ve irmik tencereye alınır, tuz ve sıcak su eklenir.
Suyunu çeken bulgur ocaktan alınır ve soğuması beklenir.
Soğuyan bulgura un ilave edilerek kıvam alana kadar yoğrulur.
Kıvamını alan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, orta kısımlarına başparmak ile çukur açılır.
Açılan çukur iç harç ile doldurulur ve istenilen şekil verilir.
Doldurma işlemi bittikten sonra köfteler tencerede hazırlanan sıcak suya atılır.
Hamur yumuşayıncaya kadar pişirilir ve kevgir ile alınır.

Hiç yorum yok:

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN