RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Hazır Yufkadan Kolay Pişi Tarifi

Hazır Yufkadan Kolay Pişi Tarifi için Malzemeler
4 adet hazır yufka
2 yemek kaşığı un
1 kap su
1 tutam tuz
1 bardak sıvı yağ
Hazır Yufkadan Kolay Pişi Tarifinin Yapılışı
Yufkalar sırayla tek tek tezgaha açılır, biraz suyla üst kısmı ıslatılarak, un ve tuz serpilir. Daha sonra sıkı bir şekilde rulo yapılır, en son kısmı yine biraz su ile ıslatılarak, rulo kapatılır.
Yarım parmak uzunluğunda rulo yapılan yufka kesilerek, su dolu kabın içine atılır. Diğer üç yufkada aynı şekilde rulo yapılı kesilerek, su dolu kabın içine konur. Yufkalar iyice ıslanıp, biraz hamurlaşmaya başladı mı, süzgeç ile fazla rulolar bozulmadan süzülür.
Süzülen yufkalar, önceden kızdırılmış derin tenceredeki kızgın yağa tek tek atılır. Yufkalar altın sarısı rengini alınca yavaş yavaş kızgın yağdan çıkartılarak, fazla yağı süzülsün diye kağıt peçete üstüne konur.
Kızarmış yufkalar kızgın yağda kabardığı için puf puf olacaktır. Pişi gibi yumuşak, lezzetli, sunumu kolay, bereketli kolay pişilerinizi ister peynir ile ister sade, istenirse üstüne pudra şekeri serpilerek afiyet ile yenilir.
Püf noktası; Yarım parmak boyutunda kesilmiş olan yufkalar suda çok fazla bekletilmeden, iyice hamurlaşmadan sudan süzülerek çıkartılmalıdır. Aksi takdirde hepsi birbirine yapışır ve içleri çiğ kalır.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine