RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Hazır Baklavalık Yufkadan Burma Baklava Tarifi

Hazır Baklavalık Yufkadan Tatlı İçin Gerekli Olan Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
2 yemek kaşığında susam
3 su bardağında ceviz içi
1 paket tereyağı
Şerbet için malzemeler;
2 su bardağında su
2 su bardağında toz şeker
4-5 damla limonun suyu
1 tane karanfil
Hazır Baklavalık Yufkadan Tatlının Yapılışı
İlk olarak şerbet ile tarife başlanır. 2 su bardağı su ve toz şeker tencereye alınır ve kaynatılır. Bir süre kaynadıktan sonra limon suyu eklenerek birkaç dakika daha kaynatılır. İçerisine karanfil atılarak ocaktan alınan şerbet soğumaya bırakılır.
Diğer yandan 1 paket tereyağı eritilir. Cevizler irili ufaklı kırılarak susam ile karıştırılır. Baklavalık yufka tezgâha alınır ve üzerine tereyağı sürülür.
Tereyağı sürülen ilk yufkanın üzerine ikinci yufka serilir ve o da yağlanır. Daha sonra ceviz ve susam karışımı üzerine eklenir.
Yufkaların kısa kenarlarından başlanarak oklava ile sarmaya başlanır. Sağ ve sol kısımlarından sıkıştırılan yufka büzülerek oklavadan dikkatli bir şekilde çıkarılır. Tepsi yağlanır ve yağlanan tepsiye yufka koyulur.
Cevizli susam bitene kadar aynı işlemler uygulanır. Tereyağının kalanı tepsinin üzerine dökülür ve bütün baklavalar tereyağı ile buluşturulur.
Fırın önceden 180 derecede ısıtılır ve baklavalar koyularak üzeri kızarana kadar pişirilir. Ortalama 40-45 dakika sürüyor. Fırından çıkan baklavalar dinlendikten sonra soğuyan şerbet dökülerek üstü açık bir şekilde 1 gece dinlendirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine