RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi

Malzemeler
300 gram kadayıf (kavrulmuş)
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
Ceviz içi (iri dövülmüş taneli)
Muhallebisi için malzemeler:
1 litre süt
125 gram tereyağı
3 çay bardağı toz şeker
2 paket vanilya
3 çay bardağı un
Yapılışı
Geniş bir tava içerisine 1 çorba kaşığı tereyağı eklenerek eritilir. 300 gram kavrulmuş kadayıf küçük küçük parçalar haline gelene kadar parçalanır. Tavaya ilave edilerek orta ayar ateşte kavrulur. Sonrasında yarım çay bardağı şeker eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Kavurma işlemi bitince fırın tepsisine koyularak yayılır ve soğumaya bırakılır.
Orta boy bir tencere içerisine 1 litre süt eklenir. Üzerine 3 çay bardağı toz şeker ile 3 çay bardağı un ilave edilerek orta ayar ateşte koyu bir kıvam alana kadar karıştırılır. Koyu kıvam elde edilince içerisine 125 gram tereyağı ve 2 paket vanilya eklenerek karıştırmaya devam edilir. Tereyağı içerisinde eriyene kadar ve muhallebi pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır.
Karıştırma işlemi kıvam koyu olduğu için zor olabilir. Bu sebeple mikser yardımıyla da karıştırma işlemi yapılabilir. Kıvam alan muhallebi ocaktan alınarak kadayıfların üzerine dökülür. Bir spatula yardımıyla üstü düzeltilir. 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletilir. Daha sonra buzdolabına alınarak 3 – 4 saat kadar soğumaya bırakılır.
Buzdolabından çıkarılan kadayıflı muhallebi 12 eşit parçaya dilimlenir. Her dilimin bir kenarına iri şekilde dövülmüş ceviz içi eklenerek rulo şeklini alacak şekilde sarılır. Bu şekilde tatlımız servis için hazır hale gelir. Sunum önerisi olarak üzerine toz fıstık veya yanında meyve dilimi ikram edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine