RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Kalamar Tava & Tarator Sos Tarifi

250 gr temizlenmiş ve doğranmış kalamar
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
1 limon suyu
Kızartmak için:
tuz
un
sıvı yağ
TARATOR SOS
1 kase yoğurt
½ dilim bayat ekmek içi
½ çay bardağı ceviz içi
2 diş ezilmiş sarımsak
1/4 imon suyu
tuz
Kalamar Tava & Tarator Sos Nasıl Yapılır?
Yıkanan kalamarlar şeker,karbonat ve limon suyuyla ovulur, buzdolabında 3-4 saat bekletilir.
Sonra süzgeçe konulup suyu süzdürülür.
Tuzlanmış una bulanıp kızgın yağda 2-3 dakika kızartılır.
Tarator sos için yoğurt,ekmek içi,ceviz içi,sarımsak,limon suyu ve tuz karıştırılıp sos hazırlanır.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine