RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Kavurmalı Yumurta Tarifi

Kavurmalı Yumurta Tarifi Malzemeleri
150 gr kavurma
1 tane orta büyüklükte soğan
4 tane yumurta
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Kavurmalı Yumurta Yapılışı
Kavurma eğer hazır alınmış ise sadece küp küp doğranması yeterli olacaktır. Yalnız eğer kavurmayı da kendiniz yapmak isterseniz evde hazırlamanız mümkün. Yaklaşık 250 gram kuşbaşı etten 4 kişiye yetecek kadar kavurma çıkacaktır. Düdüklü tencere yardımı ile yaklaşık olarak yarım saat içerisinde etler istenilen kıvama gelmiş olacaktır.
Soğan ince ince yemeklik doğranır. Bir sahana tereyağı konularak eritilir. Ardından soğan ilave edilerek pembeleşene kadar kavrulur.
Kavurmalar soğanların üzerine boca edilir ve bir müddet bu şekilde karıştırılır. Kavurmaların ezilmemesini sağlamak için dikkatli ve kontrollü bir karıştırma işlemi uygulanmalıdır.
Tuz ve karabiber eklenerek bir dakika daha karıştırılır.
Yumurtalar sahana kırılır ve arzuya göre tamamı kavurmaya boca edilerek pişirilir. Çoğu kişi yumurtanın daha gözle görülür olmasını ister. Çok fazla karıştırılmaması sağlanır. Sadece beyazlarının pişirilerek sarılarına dokunulmadan bırakılabilir.
Kavurmalı yumurta servis tabağına koyulmadan sahan ile servis edilmektedir. Bu sebeple kavurmalı yumurta herkese eşit mesafede masa ortasına konularak tüketilmesi sağlanır. Arzuya göre üzerine pul biber serpilerek de servis edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine