RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Kavurmalı Pide Tarifi

Kavurmalı Pide İçin Gerekli Malzemeler
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket instant toz maya,
5-6 bardak un,
Dilediğiniz kadar kavurma,
Dilediğiniz kadar kaşar peyniri,
1 adet yumurta.
Kavurmalı Pide Yapılışı
Bir yoğurma kabına mayayı, hazırladığınız ılık suyu, sütü ve 1 yemek kaşığı şekeri koyun ve bir çırpıcı yardımıyla tüm malzemeleri çırpın.
Malzemeler, özellikle kuru maya iyice sıvı hale geldiğinde zeytin yağılarını ve yumurtayı karışıma ilave edip çırpmaya devam edin.
Önce 2 bardak unu karşıma ilave edip karıştırmaya devam edin. Cıvık bir hal aldığında kalan unları ilave ederek elinizle yoğurmaya devam edin. Yumuşak ve kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kıvamlı hamuru üzerine streç film geçirmek suretiyle mayalanması için dinlendirin. Bu arada 50 dereceye ayarlayıp ısıtacağınız fırını bu işlem için kullanabilir mayalanma süresini kısaltabilirsiniz.
Mayaladığımız hamuru eşit parçalara bölün. Böldüğünüz parçaları oklava ya da merdane yardımı ile diklemesine açın. Daha sonra oval bir şekil verin. Hamurun orta kısmına önce kavurmayı ve rendelenmiş kaşarı koyun. Kenarlarını kapatın. En uç kısımları birleştirip elinizle bastırın. Tepsinin altına yağlı kayıt serip hazırladığınız pideleri tepsiye yerleştirin.
Pideleri tepsinin içerisinde yarım saat kadar beklettikten sonra önceden ısıttığınız 225 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Pişen pidelerin kenarlarına fırça yardımı ile biraz yağ sürün ve sıcak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine