RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Pastane Usulu Çatal Kurabiye Tarifi

Kullanılacak Malzemeler
İçi için 1 yumurtanın akı
Yarım su bardağından bir parmak az sıvıyağ
4 yemek kaşığı yoğurt
4 çay kaşığı şeker
3 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı mahlep
İstenilen kıvama gelene kadar un
Çörek otu veya susam
Üzeri için yumurta sarısı
Not: Pastane usulü çatal tarifi malzemeleri için yoğurt yoksa yerine süt kullanılabilir.

Pastane Usulü Çatal Tarifinin Yapılışı
Karıştırma kabının içine öncelikle sıvı malzemeler ve yumurta alınarak çırpılır.
Un ayrı bir kaba kabartma tozu, şeker ve mahlep ile beraber elenir. Bütün hamur işlerinde un ve benzeri malzemelerin elenerek kullanılması unu havalandırır, topaklanmaları yok eder ve hamurunuzun daha istenildiği şekilde olmasını sağlar. Elenen malzemeler sıvı malzemelerin içine aktarılarak yoğurulur. Bu tarifte hamurun yumuşak fakat ele yapışmayacak şekilde olması gerekir.
Hamur hazırlandıktan sonra 10 dakika bekletilir ve kendine gelmesi sağlanır.
Hamur eşit parçalar olacak şekilde yuvarlaklar yapılır ve uzun şerit halinde el yardımı ile açılır. Daha sonra iki şerit uçlardan birleştirilerek tepsiye alınır.
Tepsiye alınan çatallar üzerine yumurta sarısı fırça yardımı ile sürülerek çatal ile izler bırakılır. Son olarak çörek otu veya susam serpilir.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine