RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi

Muhallebi Dolgulu Kek İçin Malzemeler
Kek Hamuru İçin
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya ve kabartma tozu
2 su bardağı un
Muhallebisi İçin
Yarım litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 silme yemek kaşığı mısır nişastası
1 silme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket sade krem şanti
Muhallebi Dolgulu Kek Yapılışı
İlk olarak yumurta ve şeker mikser ile yaklaşık beş dakika çırpılır. Daha sonra üzerine sıvı malzemeler eklenerek karıştırılır. Ardından bir elek yardımı ile üzerine un elenir. Un eler iken un üzerine, vanilya ve karbonat tozu boşaltılır. Ayna anda elekten geçmeleri eşit bir dağılım sağlayacaktır. Muhallebi dolgulu kek yapmak için kekin güzel kabarması gerekmektedir.
Fırın tesisi yağlanarak, üzerine kek karışımı dökülür. Yaklaşık 45 dakika boyunca 175 derecede pişer.
Muhallebi için süt tencereye alınır ve üzerine vanilya ve kremşanti dışında tüm malzemeler eklenerek, hızlı bir şekilde çırpılır. Daha sonra ocağa alınarak, sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca altı kılır ve 2 dakika sonra ocaktan alınır. İlk sıcağı çıkan muhallebiye vanilya ve kremşanti eklenerek 5 dakika boyunca çırpılır.
Pişen ve soğuyan muhallebi ve kek tezgaha alınır. Kek üzerinde tabanına gelmeyecek şekilde çok geniş olmayan oyuklar açılır. Keki dilimledikten sonra tam ortalarının oyulması daha güzel bir görüntü verir. Oyukların içine muhallebi doldurulur ve dolapta dinlendikten sonra servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine