RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Patatesli Ispanak Graten Tarifi

Malzemeler
500 gram ıspanak
2 tane büyük boy patates
1 tane kuru soğan
1 tane kırmızı biber
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Beşamel Sos Malzemeleri
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı un
300 ml süt (1,5 su bardağı)
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Kaşar peyniri
Yapılışı
Ispanak temizliği zor bir sebze olduğu için yıkama işlemi öncesinde sirkeli suda bekletmek uygundur. 500 gram ıspanak ayıklanır ve sirkeli suda bekletilerek sonrasında bol suda güzelce yıkanır. Sonrasında suyunun süzülmesi için bir süzgeç içerisinde bekletilir. 2 tane büyük boy patatesin kabukları soyularak kaynar suda haşlanır. İçerisinde bir miktar tuz atılır. Haşlama işlemi sonrasında suyu süzülerek soğumaya bırakılır.
1 tane soğan kabuğu soyulup yıkandıktan sonra ince ince doğranır. 1 tane kırmızıbiber küçük parçalar halinde küp küp doğranır. Geniş bir yemek tenceresi ocağa alınır. İçerisine doğranmış soğan ve biberler ilave edilir. 4 yemek kaşığı kadar yağ koyularak kavrulmaya başlanır. Bu arada suyu süzülen ıspanaklar ince ince doğranır ve tencere içerisine eklenir.
Biraz da tuz eklenerek kavrulmaya devam edilir. Ispanaklar suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur sonrasında ocaktan alınır.
Haşlanmış olan patatesler orta kalınlıkta olacak şekilde yuvarlak dilimler halinde kesilir. Patates dilimleri fırın kabı içerisine yatay şekilde dizilir. Üzerine ıspanaklı iç harç ilave edilerek yayılır.
Beşamel sos için bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyularak eritilir. Üzerine 1,5 çorba kaşığı un ilave edilir ve kavrulur. Sonrasında 1,5 su bardağı kadar süt azar azar eklenerek topaklanmaması için sürekli karıştırılır. Kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Ocaktan almadan önce isteğe göre tuz ve karabiber eklenir. Hazırlanan sos fırın kabının üzerine dökülerek yayılır.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir. Fırından alınarak üzerine rendelenmiş kaşar serpilir ve tekrar fırında 5 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirilir. Dilimlenerek servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine