RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Pastane Usulu Mini Sandviç Ekmeği Tarifi

Pastane Usulü Sandviç Ekmeği İçin Gerekli Olan Malzemeler:
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı ılık süt
1 paket yaş ya da kuru instant maya maya
2 yemek kaşığı toz şeker
3 tatlı kaşığı tuz
7-8 su bardağı un
2 adet yumurta sarısı
Pastane Usulü Sandviç Ekmeği Yapılışı
Ilık halde hafif ısıttığımız sütü, mayayı içerisine şekeri de ilave ederek yoğurma kabının içerisine döküp tüm malzemeyi biraz karıştırın. Daha sonra bu karışıma önce iki bardak unu ekleyin. Sıvı kıvam yoğunlaşınca kalan unları ve şekeri ilave edin
Yoğurduğunuz unun kıvamı yumuşak ama ele yapışmayacak şekilde olmalıdır. Yumuşak hamur elde edilene kadar yoğurmak gerekir. İstenilen hamur elde edildiğinde yoğurma kabının üzerine streç film geçirerek hamurun mayalanıncaya kadar dinlenmesi sağlanır. Bu halde yaklaşık 1.5 saat kadar mayalanması gerekir. Farklı bir yöntem olarak fırını 50 dereceye kadar ısıtın. İstenilen dereceye geldiğinde fırını kapatın. Hazırladığımız hamuru fırına koyun. Yaklaşık yarım saat sonra aynı kıvamda hamurunuz mayalanmış olacaktır.
Mayalanan hamurun üzerindeki streç filmi alın. Birkaç kez daha yoğurun ki maya kokusu hamurun içerisinden gitsin. Fırın tepsisine yağlı bir bez koyun. Hamurunuzdan dilediğiniz şekilde sandviç şekilleri vererek yağlı kâğıtla kaplı tepsiye hamurları dizin. Tepsiyi direk olarak fırına vermeyin. Tepsi mayası denilen sandviçlerinize yumuşaklık verecek olan tekniği uygulayın. Bir 20 dakika tepside şekil verdiğiniz hamurları bekletin.
Bekleyen hamurların daha bir hacim kazandığını göreceksiniz. Üzerlerine yumurta sarısını sürün. 200 derecelik fırını ısıtmadan tepsinizi yerleştirin. Piştiğine kanaat getirdikten sonra sandviçleri fırından çıkarın ve üzerlerine bir bez örterek 10 dakika kadar bekletin.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine