reklam
GÜNCEL YEREL HABER 7,Dİ 24 SAAT GÜNCEL SİZİN SİTENİZ HOŞGELDİNİZ
Lütfen Dikkat Sağlık Saç Bakımı Bitki Gibi Bi Çok Bakımla İlgili Yazılarımız Var Lütfen Bir Dokdurunuzu Ve Ya Bir Kuaförünüzü Danışmadan Buradaki Ürünleri Denemegin Sitemizdeki Bu Yazdıklarımız Site https://duguntvcine.blogspot.com.tr Sorumlu Degildir

REKLAM VER BURAYA


Sebzeli Piliç Tarifi

Yazar Ahmet Girgin 25 Temmuz 2018 Çarşamba 0 yorum
Sebzeli Piliç Malzemeleri
1 piliç veya 4 parça kemikli göğüs eti
2 adet soğan
3- 4 diş sarımsak
2- 3 çarliston biber
100-150 gr. taze fasulye
2 kabak
1 patlıcan
2 domates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Sebzeli Piliç Nasıl Yapılır?
Pilicin ince tüyleri ocak alevinde yakılır.
İçi dışı yıkandıktan sonra, suyu sıkılmış yarım limon ile iyice ovulur.
20- 30 dakika bekletilir.
Sonra butlar ve kanatlar çıkarılır.
Göğüs kafesi iki parçaya ayrılır.
Çelik bir tencerenin altına etler dizilir.
Tuz, karabiber serpilir.
Sebzeler yıkanır.
Soğan, sarımsak, biber, domates küçük küçük; fasulye, kabak, patlıcan, kuşbaşı doğranıp hepsi karıştırılarak harmanlanır.
Pilicin üzerine yerleştirilip, tuz, karabiber serpilir.
İki kaşık sıvı yağ gezdirildikten sonra tencerenin kenarından 1 bardak su konur.
Orta ateşte sebzeler fazla ezilmeden pişirilir.
Ateş kapatıldıktan sonra 15 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak dinlendirilir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN