RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Süt Reçeli Yapımı

Süt Reçeli İçin Gerekli Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 adet aktarlarda satılan çubuk vanilya
1 litre tam yağlı inek sütü
1 çay kaşığı kadar karbonat
Süt Reçeli Hazırlanışı
Derin bir tencere içine çubuk vanilya, süt ve şeker koyulur. Kısık ateşte şeker iyice eriyene kadar kaynatılır. Bu esnada tahta kaşık kullanmak reçelinizin daha kıvamlı olmasını sağlayacaktır.
Süt iyice kaynamaya başladıktan sonra ocak en kısık seviyesine çekilir ve karbonat karışıma yavaş yavaş eklenir.
Yaklaşık 40 – 45 dakika kadar sürekli karıştırmak suretiyle sütün taşması engellenir. Eğer karıştırmaya ara verirseniz karbonat sütün taşmasına neden olacaktır.
45 dakikanın sonunda vanilya sütün içinden alınır ve 5 dakikalık aralıklar ile karıştırılarak kaynatma işlemine devam edilir. Bu işlem aralıksız 3 saat kadar sürecektir. Bu esnada oluşan köpükler karışımdan alınmalıdır.
Yaklaşık 3 saatin sonunda sütün rengi koyulaşacak ve kıvamı karameli andıracaktır.
Topaklanmalar oluşacağından kavanoza koymadan önce çırpabilirsiniz. Tam anlamıyla reçelin soğuduğundan emin olduktan sonra kavanozun kapağı kapatılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine