RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Tarator Tarifi

Tarator Sosu Yapımı İçin Malzemeler
5 – 6 dilim ufalanmış bayat ekmek
1 çay bardağı ufalanmış ceviz
1 çay bardağı süzme yoğurt veya mayonez
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
3 – 4 diş sarımsak
Tercihe göre birkaç dal dereotu
Tarator Sosu Yapılışı
Öncelikle bayat ekmeği, kabuklarını ayırarak, orta boy bir bir kabın içine ufalayın.

Ufaladığınız ekmek ile ceviz içini mutfak robotunda çekerek parçalayın. Bu işlemi, mutfak robotu kullanmadan, ekmek ve cevizi el yordamıyla ufalayarak da yapabilirsiniz.

Bu karışıma; rendelenmiş veya ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, süzme yoğurt veya mayonez, limon suyu ve tuzu ilave ederek ve tüm malzemeleri karıştırarak yoğun bir kıvam elde edin.

Elde ettiğiniz karışımı, en az 1 – 2 saat süresince buzdolabında dinlendirin.

Buzdolabında dinlendirdiğiniz tarator sosuna, tercihinize göre incecik kıydığınız dereotunu da ilave edebilirsiniz. Taratoru; tüm sıcak başlangıçların, balık yemeklerinin ve özellikle kalamarın yanına dip sos olarak servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine