RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Terbiyeli Et Haşlama Tarifi

Et Haşlama Tarifinin Yapımı için Kullanılan Malzemeler
1 kg kemikli haşlamalık et
1 diş sarımsak
2 litre su
1 adet soğan
İstenilen miktarda tuz
İstenilen miktarda karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Et Haşlama Tarifinin Yapımı
İlk önce haşlamalık olarak alınan etler soğuk su ile güzelce yıkanmalıdır. Daha sonra etler çelik tencerenin altına yerleştirilerek, ocağın en küçük gözünde kısık ateşte etler hafif sotelenene kadar pişirilir.

Daha sonra soğanların kabukları soyularak, pişerken dağılmaları için dört kenarına çizikler atılır ve tencerenin altındaki etlerin ortalarına koyulur.

Sarımsağın da kabuğu soyularak, bütün halde etlere eklenir. Suyunu da ilave edip, ilk önce yüksek ateşte kaynatılır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak, yaklaşık 1- 1.5 saat boyunca etler haşlanır.

Etlerin pişip pişmediği çatal yardımı ile kontrol edilmelidir. Etler piştikten sonra tuz ve karabiber de istenilen miktarda ilave edilir. Daha sonra servis tabağına alınarak, servis edilir. Etlerin parlak olması için yemeğin içine 1 kaşık sıvı yağ eklenmelidir. Pişirilmiş olan etler sumak veya limon eşliğinde servis edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine