RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Tavada Kaşarlı Patates Tarifi

Tavada Kaşarlı Patates Tarifi İçin Kullanılan Malzemeler
3 Adet orta boy patates (Eğer büyükse 2 adet de kullanabilirsiniz.)
5-6 Dilim kaşar peyniri
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Göz kararı sıvıyağ
Tavada Kaşarlı Patates Tarifi Yapılışı
İlk olarak patateslerin kabuklarını soyuyoruz. Kabukları soyulmuş patatesleri rendeliyoruz. Patatesleri rendelerken dikkat edilmesi gerek bir şey rendenin ince kısmının kullanılmasıdır.
Rendelediğiniz patatesleri bir kaba koyun. Kabın içine il olarak tuzu daha sonrada karabiberi ekliyoruz. İyice dağılana kadar karıştırıyoruz.
Tavaya sıvıyağı dökün fakat sadece dibinin yağlanması yeterli olacaktır.
Rendelenmiş olan patatesleri tavanın içine her kısıma eşit olacak şekilde dökün. Patateslerin hepsini bu kısımda tavaya koymayın.
Patateslerin üzerine aralarında küçük boşluklar kalacak şekilde dilimlediğiniz kaşarları koyun.
Kalan patatesleri düzgün bir şekilde kaşarların üzerine yayın.
Tavanın kapağını kapatıp yaklaşık 15-20 dakika kızarmasını bekleyin.
Patateslerin alt kısmı kızardığında spatula yardımı ile ters çevirin. Bu şekilde altı ve üstü eşit bir şekilde kızaracaktır.
Kızartma işlemi bittikten sonra tava da kaşarlı patatesi servis tabağına alabilirsiniz. Üstünü dilediğiniz baharatlarla süsleyebilirsiniz. Dilimleyerek servis ederseniz akan kaşar daha iştah açısı bir görünüm yaratacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine