RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Armut Tatlısı Tarifi

Armut Tatlısının Yapımında Kullanılan Malzemeler
4 adet armut
3 su bardağı su
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tane çubuk tarçın
1 çubuk vanilya
4 tane karanfil
Armut Tatlısının Karameli İçin;
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı su
2 damla limon suyu
40 gram tere yağ
100 ml sıvı krema
Armut Tatlısının Yapımı
İlk önce armutlar bol suyun içine yıkanarak, güzelce kurulanır. Armutların sap kısımlarına zarar verilmeden kabukları soyulur.
Taban kısımları düzleştirilmiş olan armutların çekirdekli kısımları bir oyacak yardımı ile dikkatli bir şekilde çıkartılır.
Daha sonra su ve toz şeker geniş tabanı olan bir tencereye alınır. Bir kaşık ile şeker eriyene kadar karıştırılır. Çubuk tarçın ve çubuk vanilya da eklenir.
Üzerlerine bir adet karanfil yerleştirilmiş olan kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri alınmış olan armutlar dik olacak şekilde tencereye dizilir.
Kapağı kapatılmış olan tencerede kısık ateşte pişirilir.
Karameli hazırlamak için; toz şeker, su ve limon suyu bir sos kalıbına alınır. Erimekte olan toz şeker karıştırmadan arada sallanarak karamelize edilmesi sağlanır.
Karamel rengini alan karışıma soğuk tere yağ katılarak tahta kaşık ile güzelce karıştırılır. Rengi koyulaşan ve kısık ateşte pişirilmeye devam eden karışıma son olarak krema eklenerek hızlı bir şekilde karıştırılır.
Hazırlanmış olan karamel karışımı sıcağı sıcağına bir kavanoza koyulur. Kısık ateşte bütün olarak pişen armutlar servis tabağına alınır. Hazırlanmış olan karamel sosu üzerine dökülür. En üstüne badem serpilerek servis edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine