RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Lokumu Tarifi

Aşk Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı irmik
Yarım paket toz krem şanti
Üzerini Kaplamak İçin:
1 çay bardağı Hindistan cevizi
2 Yemek Kaşığı Kakao
Aşk Lokumu Yapılışı
Orta büyüklükte derin bir tencere içerisine 1,5 su bardağı süt, yarım su bardağı toz şeker, yarım su bardağı irmik koyulur ve orta ateşte kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırılır. Göz göz olmaya başladığında kıvam aldığından emin olunan karşımın altı kapatılır.
Beş dakika kadar ilk sıcaklığının kaybolması beklenir. Ardından yarım paket krem şanti karışıma eklenir ve mikser yardımıyla yaklaşık 3 dakika çırpılır.
Pişen karışım krem şanti ile çırpıldıktan sonra biraz daha yumuşak bir kıvam alır. Katı kıvama ulaşması için yarım saat kadar buzdolabından bekletir. Yarım saat sonra çıkan lokum kıvamındaki karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve yuvarlanır.
Hindistan cevizi ve kakao ayrı kaplara konularak tüm çevresinin kakao ya da hindistan cevizi ile kaplanması sağlanır. Arzu edenler daha büyük ya da daha küçük boyutlarda toplar yapabilir. Gelecek olan misafir sayısına göre de tatlının sayısını ayarlamak oldukça kolaydır. Karışımın tümü bittiğinde yaklaşık yarım saat daha buzdolabında bekletilerek servis yapılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine