RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Zeytinyağlı Hatmi Çiçeği Sarması Tarifi

Zeytinyağlı Hatmi Çiçeği Sarması İçin Malzemeler
2 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tane soğan
Biraz maydanoz
Biraz karabiber
Tarçın
2 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Biraz kuru nane
Biraz limon suyu
Biraz yenibahar
Birkaç tane koruk
4 çay bardağı su
Sosu İçin:
1 çay bardağı zeytinyağı
Biraz tuz
Zeytinyağlı Hatmi Çiçeği Sarması Yapılışı
Önce soğanları ince ince doğrayarak hafif kavurun.
Pirinçleri yıkayın ve pirinçleri de soğanların üzerine ekleyerek bir süre daha kavurun.
Tuz, karabiber ve tarçın ile suyu tencereye ekleyin.
Piştiğini anladıktan sonra kapatın ve bir kenara alın.
Maydanozları ince ince doğrayarak karışımın üzerine ekleyin,
Maydanozlarla beraber karışımı iyice karıştırın.
Yeni topladığınız hatmi çiçeklerini güzelce az suyla yıkayın ve sapında bulunan kısımları çıkarın. Ayrıca tohumlarını da güzelce yıkayın
Temizlediğiniz hatmi çiçeklerini bir havluya koyun ve süzülmesini sağlayın.
Hazırlamış olduğunuz karışımları hatmi çiçeklerinin içine yerleştirin ve kapatarak ters olarak tencereye dizin.
Sos malzemelerini karıştırtarak biraz da su ekleyin ve hazırladığınız sarmaların üzerine gezdirin,
Ocağa koyun ve kısık ateşte pişirin kaynadıktan sonra üzerine zeytinyağını gezdirin ve kısık ateşte bir süre daha pişirin.
Piştiğini çatalla kontrol ederek ocaktan alın ve limon ile beraber servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine