Cake Pops için Malzemeler:
1 çay bardağı süt
3 su bardağı un
2 yumurta
Yarım çay bardağı şeker
Kaplama için kuvertur beyaz çikolata ve normal çikolata (200’er gr)
Renkli pasta süsü
Uzun çöp şişler
Yuvarlak kesme kalıbı
Cake Pops Yapılışı:
1Şeker ve yumurta bir karıştırma kabında şeker tamamı ile eriyinceye kadar çırpılır. Çırpma sonrasında yavaş yavaş un ve süt ilavesi yapılır. Kabartma tozu kullanımı isteğe bağlıdır. Çünkü bu tarifte kek küçük parçalara ayrılacaktır. Bu sebeple de kabarması ya da kabarmaması çok önemli değildir.
2Hazırlanan kek karışımı düz bir tepsi ya da borcama dökülür. Düz alan parçalamayı kolaylaştırır. 180 derecede yaklaşık 35 dk. pişen kek fırından çıkarılır ve ılımaya bırakılır.
3Bir yandan çikolatalar ayrı ayrı kaplara alınarak benmari usulü eritmeyen başlanır.
4Kaplama malzemesi olarak kullanılacak malzemeler de çukur bir kaseye alınır.
5Yuvarlak kek kesme kalıbı ile önce kekin bir ucunda deneme yapılır. Tam yuvarlak şekil elde edilmelidir. Şekilli kekler çöp şişlerin ucuna takılır. Her bir kek topu çikolatalarda birine batırılarak kaplanır.
6Çikolatalar donmadan pasta süsüne batırılmalıdır. Sonra dik bir şekilde keklerin çikolatası kurumaya ve donmaya bırakılır.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder
RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN