Meyveli Yoğurt İçin Malzemeler
500 gr kaymaksız yoğurt
2 adet Şeftali ya da Nektarin
2 adet Muz
4 adet Şekerpare Kayısı
1 adet tatlı elma
Bir kaç adet çilek ya da frambuaz
Meyveli Yoğurt Yapılışı
1Geniş ve derin bir kaba yoğurdu koyun ve bir çatal yardımı ile biraz karıştırın. Akışkan bir kıvam alması için 1- 2 dakika çırpılması gereklidir.
2Elma ve şeftalileri soyun, doğrama tahtası üzerinde minik parçalar halinde doğrayın. Şayet şeftaliler yumuşak ise, en son doğrayın. Meyvelerin fazla sulanmaması, yoğurdun kıvamı için önemlidir.
3Önce kayısıları doğrayın ve minik parçalar halindeki şeftali, elma ve kayısıyı yoğurdun içine ekleyin. Tüm karışımı bir kaç kez karıştırın.
4Muzları soyarak, ince ve halka şeklinde dilimleyin. Dilerseniz yarım ay şeklinde doğrayabilirsiniz. Doğrama işlemi bittikten sonra, karışıma ekleyin.
5Yoğurt karışımını, iyice harmanlanacak şekilde karıştırın ve kaselere eşit şekilde paylaştırın. Üzerini çilek dilimleri yahut böğürtlenlerle süsleyerek servis ediniz. Dilerseniz meyveli yoğurdu, meyve yerine reçelle de yapabilirsiniz. Şeftali, çilek ve vişne reçelleri yoğurtla muhteşem bir lezzet vermektedir.
0 yorum:
Yorum Gönder
RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN