Malzemeler
1 kilo ahtapot
2 çorba kaşığı sirke
Tuz, pul biber
Tereyağı
Ahtapot Kızartma Tarifi Yapılışı
Ahtapotu şu kadar dövün diye başlamayacağım. . Ahtapot denizden tutulduğu gibi derin dondurucuya atılır ne zaman yenecekse o zaman temizlenir. Temizlemeye kalkmayın, dövmeyin. . . .
Derin dondurucudan çıkartıp kendi halinde çözülen ahtapotu kafasının altına bir kesik atın ve oradaki organları temizleyin hiç bir şey kalmaz.
Ardından bacaklarının arasına, sonuna kadar kesikler atın amaç ;buradaki sinirlerin sertliğini azaltıp yumuşak pişmesini sağlamak.
Düdüklü tencereye 2 kaşık sirke koyup üzerine su doldurun ve haşlayın.
Tuzu şimdi koymayın derisinden içeri girmiyor.
Düdüklü tencere kaynamaya başlayınca bir saat sonra haşlanmış oluyor derisini soyun ve tereyağında çok fazla kurutmadan kızartın.
ÖNERİ: ızgara da yapabilirsiniz bu şekilde salata da kızartmak istemezseniz.








0 yorum:
Yorum Gönder
RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN