Norveç Somon Fırında

Malzemeler
Norveç Somon 5 dilim
4 patates
3 havuç
1/2 (yarım) demet dereotu
1 kuru soğan
1 limon
5 diş sarımsak
1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağ
Tuz, karabiber
Norveç Somon Fırında Tarifi Yapılışı
İlk olarak somon dilimler yıkadıktan sonra ,yarım çay bardağı zeytin yağ, rendelenmiş sarımsak ,ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber ile en az 1 saat Marine edilmek üzere bekletilir.
Soyup iri elma dilimleri halinde doğradığımız patates ve iri julyen hazırladığımız havuçlarımızı  ister buhar makinasında (ben teflon buhar makinasında 15 dak. haşladım) ister tencerede klasik yöntemle suda yarı pişmiş olarak bir ön haşlama yapıyoruz. (Fırında daha çabuk pişmesi için kolaylık. oluyor )
Daha sonra balıklar yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizilir, az haşlanmış sebzeler marineden kalan sosla iyice karıştırılır balıkların arasına üzerine soslar beraber dizilir.
Halka dilimlenmiş kuru soğan ve limonlar da balıkların üzerine dizildikten sonra yağlı kağıtla tepsisine üzeri kapatılır.
30 dakika piştikten sonra üstteki kağıt alınarak 15 dakikada üzeri kızarana kadar pişirilir.
Taze sıkılmış portakal suyu ile servis edilmesini de ayrıca tavsiye ediyorum omeganın depolara taşınması için C vitamini hızlı bir rol oynamaktadır

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine