Fırında Tereyağlı Kaşarlı Alabalık

Malzemeler
5 adet alabalık
1 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı kaşar rendesi

Kokusuz, dumansız, az malzemeli ve çok pratik bir tarif.
Ben diyorum yok böyle bir lezzet, mutlaka denenmesi gereken tariflerden.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Temizlenmiş balıkların yüzeyindeki pullu ve kaygan kısmını da fazla bastırmadan bıçak ucuyla kazıyarak temizliyoruz.
Yıkayıp tuz serperek süzmeye bırakıyoruz.
Tepsinin içine yağlı kağıt sererek balıkları dizip, şekilde görüldüğü gibi üzerine küçük küçük tereyağ parçaları yerleştiriyoruz.
180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkararak balıklarımızın her tarafına gelecek şekilde bolca kaşar rendesi serpiyoruz.
Tekrar fırına vererek kaşarlar eriyip üzeri hafif kızarana kadar 4-5 dakika bekletiyoruz.
Balıklarımızı salata ve içecek eşliğinde sıcak servis ediyoruz

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine