Hamsi Mücver

Malzemeler
1 kilo hamsi
4 yemek kaşığı mısır unu
2 adet  yumurta
Yarım şişe sade maden suyu
Zeytin yağı yarım çay bardağı ( kızartmak için yağ )
Tuz
Hamsi Mücver Tarifi Yapılışı
Balıklar güzelce yıkanır içi ve kafası kopartılır tekrar yıkanır, sonra kılçıkları ayıklanır tekrar biraz tuzlu suda bekletilir (30 dakika) tekrar yıkanır ve süzgece alınır, suyu süzülene kadar arada bir sallanarak beklenir.
Birer santim uzunluğunda doğranır ( isterseniz kuyruklarını atabilirsiniz) .
Sosu için 4 yemek kaşığı mısır unu, iki yumurta ,yarım şişe maden suyu ve yarım çay bardağı zeytin yağı bir kaba konur iyice çırpılır.
Doğradığımız hamsiler sosun içine katıp karıştırılır.
Kızdırdığımız yağın içine çorba kaşığı ile birer kaşık konur arkalı önlü kızartılır.
Benim gibi kızartma sevmeyenler.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp tam ısınınca yağlı kağıt serili tepsiye yan yana çorba kaşığı ile konur pişme süresi fırınına göre değişebilir kontrol ederek 15 veya 20 dakika sonra tersini çevirerek pişirilir ( turbo fırınlar da çevirmeye gerek yok) yanında roka kırmızı soğan maydanozla servis edilir.
Bu benim ilk tarifim her hangi hatam oldu ise şimdiden affola

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine